Anslagstavla

Nadas anslagstavla för studenter vid Stockholms universitet på grund- och avancerad nivå i datalogi och beräkningsteknik finns på Osquars Backe 2/Lindstedtsvägen 3, plan 3, precis till vänster om fönstret mellan sal E34 och E35. Här anslås scheman, allmän information och även vissa förslag på examensarbeten.

Ansvarsförbindelse för användning av KTHs dator-,
nät- och systemresurser

Alla som ska använda dator-, nät- och systemresurser vid Nada eller på KTH i övrigt måste underteckna en ansvarsförbindelse och – inte minst – följa skolans regler vid användning av dess utrustning.

Betyg

På ett moment där betygsskalan A–F används betyder något av betygen A–E att provet är godkänt. Studenten får då inte göra om provet ("plussa") för att försöka få ett högre betyg.
Betyget F, och på vissa kurser även betyget Fx, innebär att provet är underkänt, och att studenten har rätt att göra om provet vid ett senare tillfälle.
På andra kurser innebär betyget Fx att studenten får genomföra en komplettering av provet för att uppnå betyget E. Se kursplanen för aktuell kurs hur betyget Fx hanteras.

Om en kurs består av flera moment där betygsskalan A–F används räknas slutbetyg fram på följande sätt:

  • Poängtalet för varje moment multipliceras med en siffra där respektive bokstavsbetyg översatts enligt följande: A=5, B=4, C=3, D=2, E=1.
  • Produkterna adderas, divideras med poängsumman för de moment där betyget A–E ges, och avrundas till närmaste heltal, vilket översätts tillbaka till bokstavsbetyg.

Exempel: Kursen är på 15 hp; på 2 moment (3 hp resp. 4,5 hp) ges betyg enligt skalan A–E (och på övriga 7,5 hp enbart betyg U/G).
Studenten har fått betyg C på 3 hp-momentet och betyg A på 4,5 hp-momentet. Slutbetyg på kursen blir då: (3*3+4,5*5)/(3+4,5)=(9+22,5)/7,5=31,5/7,5=4,2 => betyg B

Delfi - Nadas servicecenter för datorfrågor

Till Delfi kan Nadaanknutna användare vända sig med datorrelaterade problem och frågor. Systemmottagningen i Delfi administrerar också användarnamn och passerkort. Läs vidare under IT-support på CSC.

Studieavbrott

Om du inte längre vill studera på ditt program, eller din fristående kurs, ska du anmäla detta till institutionen på blanketten
Studieavbrott-program (111 Kb)
respektive
Studieavbrott-kurs (117 Kb)
Skicka/lämna blanketten till studievägledaren (adress finns på blanketten).
Avbrottet noteras i Ladok.

Studieuppehåll

Student som vill göra uppehåll i studierna (på program eller fristående kurs) kontaktar studievägledaren. Uppehållet noteras i Ladok.

Tentamen

Student som godkänts på tentamen får ej tenta om för högre betyg (så kallad "plussning" är alltså inte tillåten). Student som underkänts på tentamen två gånger har rätt att begära att annan lärare än den kursansvarige utses för att bestämma betyg på kursen.

"Nedrättning" av tentor görs ej. Student som vill uppnå högsta betyg (A) på en tentamen, men ej är säker på att klara detta, ska därför lämna in blankt för att få ha kvar möjligheten att tentera vid ett annat tillfälle.

Glöm inte att ange på tentamensomslaget att du studerar vid Stockholms universitet!