Kursanmälan
Sista ansökningsdag på antagning för höstkurser är 15 april, för vårkurser 15 oktober och för sommarkurser 15 mars. Efter dessa datum är efteranmälan möjlig på antagning.se fram till två veckor innan starten på respektive kurstillfälle. Om du gör en s.k. efteranmälan till kursen blir du reservplacerad. Detta är dock ren formalia; när kursomgången du har sökt till startar blir alla behöriga sökanden registrerade efter att ha visat aktivitet på kursen.

Kurstillfällen, särskild behörighet
samt
hitta rätt kursomgång på antagning.se via Stockholms universitet.


Genomförande
Kursen är nästan helt webbaserad, enbart den avslutande muntliga redovisningen är platsförlagd. För att kunna följa kursen måste du, utöver vanlig ansökan via antagning.se, skaffa ett RCN-konto. Information om detta får du via e-post innan kursomgången startar.

Har du redan ett konto på RCN/MATH.SE, behöver du ändå fylla i RCN-kontot för kursen och använda samma inloggningsuppgifter. Har du glömt dessa så kontakta tekniska supporten:
E-post: mentor@nti.se
Tel. 08-506 375 90 (vardagar kl 10–16)

Kursregistrering sker löpande. För att bli kursregistrerad krävs det att du är antagen till kursen, att kursomgången du är antagen till har startat samt att du har varit aktiv i kursen. (Aktiv innebär att du har loggat in i materialet som tillhör kursen samt fyllt i ansvarsförsäkran som kommer upp automatiskt första gången du gör något på kursen). Räkna med att det tar 1–3 veckor att få kursregistreringen inrapporterad, från det att kursomgången har startat och du har varit aktiv i kursen.

Efter att du fyllt i ansvarsförsäkran behöver du vara fortsatt aktiv i kursen, aktivitet läses av med hjälp av inloggningar. Det är bra om du loggar in minst en gång i veckan till kursen, även om du väljer att läsa kursmaterialet på papper och inte på nätet.

Momentdatumet (examinationsdatum) sätts till rapporteringsdatum och behöver inte motsvara exakt det datum du gjort klart momentet i plattformen. Rapportering sker löpande, oftast en gång i veckan. För att momenten ska kunna rapporteras in krävs det att du har blivit antagen och kursregistrerad. Räkna med att det tar 1–3 veckor för att få resultaten inrapporterade, efter det att du har slutfört momentet. Registrering av poäng sker i Stockholms universitets Ladokdatabas och görs manuellt.

Tänk också på att om du söker studiemedel för kursen så är det viktigt att kontrollera med CSN vilka regler som gäller, t.ex. om du behöver läsa inom kurstillfällets veckor (ramtid).

Examinationsmoment
Kursen Ladok-rapporteras i följande moment:

 Ladokkod     Momentnamn     hp
 LAB1     Laborationer 1     1,5
 LAB2     Laborationer 2     1,5
 LAB3     Laborationer 3     3